Benefietconcert in Café Groothuis

Benefietconcert in Café Groothuis

concert groothuis

Audities Esdal Muziekconcours

Audities Esdal Muziekconcours

Zaterdag 21 november zijn er audities geweest op de locatie Oosterstraat voor het Esdal Muziekconcours. De audities waren toegankelijk voor leerlingen vanaf groep 6 tot en met leerlingen van 18 jaar in het VO. In 6 categorieën werd er auditie gedaan: 4 instrumentaal en 2 zang.

Het doel van dit concours is jongeren een podium bieden om zich met hun instrument te kunnen presenteren!

De finale van het Esdal Concours is in De Muzeval te Emmen, op 16 januari 2016

Project Urban

Project Urban

Dinsdag 3 november was er voor alle derdeklassers van de locatie Oosterstraat een project over stadscultuur (rap, beatbox, hiphop, Keith Haring, graffiti). In het Atrium werden metershoge banieren gecreëerd met kunst geïnspireerd door de werken van Keith Haring.

Nieuws rondom de rekentoets

Nieuws rondom de rekentoets

Geachte ouders/verzorgers,

Op donderdag 22 oktober 2015 hebben staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over het voorgenomen beleid van het ministerie van Onderwijs ten aanzien van het rekenonderwijs en de rekentoets. Hieronder vindt u wat de belangrijkste gevolgen daarvan zijn voor onze havo 5- en vwo 6-leerlingen.

pdfRekentoets_2016_havo5.pdf

pdfRekentoets_2016_vwo6.pdf

Ouderbulletin

Ouderbulletin

Het allernieuwste ouderbulletin vindt u hier:

pdfouderbulletin_oktober.pdf

Dag van de Franse taal

Dag van de Franse taal

Op 12 november 2015 werd de tweede landelijke Dag van de Franse taal gehouden. Op honderden scholen in het hele land organiseerden de docenten Frans leuke themalessen. Ook de sectie Frans van de locatie Oosterstraat maakte er een 'Franstalige dag' van: zo werden de leerlingen tijdens les op een 'Franstalige lekkernij' getrakteerd en speelden we Franstalige muziek tijdens de pauzes. Aan het begin van de week hebben de leerlingen posters gemaakt ter promotie van de Dag van de Franse taal en tijdens de lessen Frans waren er leuke activiteiten zoals een quiz, knutselen of het kijken van een Franse film. We kijken terug op een geslaagde dag!

 Sectie Frans locatie Oosterstraat.
 

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail