Queeste gymnasiumleerlingen volbracht

Waar ligt de heilige graal? Hoe vind ik mijn mooiste muziektoon? Welk zelf samengesteld drankje brengt mij de meeste energie? Waar ligt mijn geluk?

21 en 22 november jl. stonden deze vragen centraal tijdens het eerste gymnasiumproject van dit schooljaar. De gymnasiumleerlingen uit klas 1, 2 en 3 konden kiezen uit 8 creatieve workshops waarin ze op zoek gingen naar de antwoorden op bovenstaande vragen en nog meer. Zo heeft een aantal leerlingen ook zijn of haar eigen bavelaartje (een klein kijkkastje) en animatiefilmpje ontworpen of zichzelf gevonden in het toneel. Je kunt dus wel stellen dat de leerlingen hun queeste succesvol hebben volbracht.

Ter afsluiting van het project werden de uitkomsten van de queestes gepresenteerd in het Atrium. De leerlingen hebben ieder hun eigen queeste volbracht en gingen met een goed gevoel weer naar huis.

Seven Days Challenge

Van 14 tot en met 20 november jl. hebben leerlingen en collega’s met veel plezier meegedaan aan het project 7days. 7 dagen lang hebben we even stilgestaan bij een gezonde levensstijl. Zie hier een impressie:

 

Nabrander 'Stoel-expositie'

Nabrander 'Stoel-expositie'

Van het project 'Ga jij maar op mijn stoel zitten' dat onlangs op de locatie Oosterstraat heeft plaatsgevonden, is een expositie in De Fabriek geweest. Hieronder is nog een leuk filmpje te zien over de expositie.

Ouderbulletin 1 - 2016-2017

Het eerste ouderbulletin van dit schooljaar is weer gevuld met veel nieuws over de locatie Oosterstraat.

Download het bulletin hieronder:

ouderbulletin_november_2016

WO-voorlichting V5 en V6

WO-voorlichting V5 en V6

Vrijdag 18 november is er de jaarlijkse WO-voorlichting georganiseerd door het Esdal College in samenwerking met het Hondsrug College, het Carmelcollege en De Nieuwe Veste. Vanaf 19.00 uur geven oud-leerlingen van deelnemende scholen voorlichting over hun studie. In totaal zijn er maar liefst 32 studies vertegenwoordigd. We hebben wegens een roosterwijziging bij een student helaas een afzegging.

133 leerlingen uit onze V5 en V6 gaan deze avond bezoeken. Twee leerlingen uit de huidige H5 komen ook, omdat ze plannen hebben het volgend jaar vwo te gaan doen. In totaal komen er 303 leerlingen van de deelnemende scholen. 

Lees meer: WO-voorlichting V5 en V6

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail