Esdalteams naar NK skiën en snowboarden

Op zaterdag 24 januari vond de voorronde voor het NK skiën en snowboarden plaats op de borstelbaan in Wezeperbrug. Het Esdal nam deel met één ski- en één snowboardteam. Het ski-team wist de 3e plaats te behalen en het snowboardteam zelfs de 2e plaats. Beide teams plaatsten zich hiermee voor het NK skiën en snowboarden op 11 april in Zoetermeer.

Ook individueel wisten alle leerlingen een medaille te winnen in hun eigen leeftijdscategorie. Yorin Wesseling van de locatie Klazienaveen en Martijn Grevink (Oosterstraat) wonnen zelfs een gouden medaille!

Chromebook voor 1e en 2e klassen Oosterstraat

Op het Esdal College is dit schooljaar op vier locaties een pilot gedraaid met het werken met Chromebooks. De leerlingen en docenten uit de testteams zijn hierover zo enthousiast dat is besloten om hier in het schooljaar 2015/2016 vervolg aan te geven. Op de locatie Oosterstraat krijgen alle eerste en tweede klassen en hun docenten een Chromebook. De Chromebooks worden zowel in de lessen als thuis gebruikt. Voor de Chromebooks hoeft geen eigen bijdrage te worden betaald.

Lees meer: Chromebook voor 1e en 2e klassen Oosterstraat

Zilver voor Floor Weerink

Floor Weerink uit V5D heeft op 10 januari het zilver gewonnen bij de NK veldrijden in de categorie junior vrouwen. Van harte, Floor!

Informatie over de rekentoets

Informatie over de rekentoets

Geachte ouders/verzorgers van leerlingen in havo 4 en vwo 5,

Per augustus 2010 is de Wet Referentieniveaus Nederlandse taal en rekenen van kracht geworden. Met ingang van schooljaar 2013-2014 moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs laten zien of zij over het vereiste referentieniveau voor rekenen beschikken door het afleggen van een centraal ontwikkelde toets rekenen.

Meer informatie over deze toets leest u middels onderstaande link:

Info rekentoets

Aanmelden Culturele Avonden

Aanmelden Culturele Avonden

Beste leerlingen,

Je kunt je weer opgeven om mee te doen met de Culturele Avonden op 17 en 18 maart, hét podium van het jaar!

Opgaveformulieren liggen bij de conciërge!

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail