Ouder gezocht voor de deelMR

Ouder gezocht voor de deelMR

Voor de deelraad, de medezeggenschapsraad voor de locatie Oosterstraat, zijn wij op zoek naar een betrokken ouder die mee wil denken over de koers van de locatie Oosterstraat. De deelraad komt ongeveer zeven keer per jaar bij elkaar en tijdens deze vergaderingen worden beleidsstukken aan de deelraad voorgelegd. Voor de continuïteit in de deelraad zijn wij op zoek naar een ouder wiens zoon/dochter nog minimaal twee jaar op onze locatie verblijft. De deelraad bestaat uit zeven personeelsleden, vier leerlingen en vier ouders. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze functie of verdere vragen hebben, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij meerdere aanmeldingen zal er een verkiezing plaatsvinden.

Ouderavond klas 2

Ouderavond klas 2

Op donderdag 27 oktober is er een ouderavond voor alle tweede klassen van het Esdal College, locatie Oosterstraat. In de uitnodiging die u hieronder kunt downloaden, leest u hier meer over.

pdfUitnodiging_ouderavond_klas_2.pdf

Ga jij maar eens op mijn stoel zitten...

De afgelopen weken hebben 260 eerstejaars leerlingen van het Esdal College onder leiding van beeldend kunstenaar Melanie Banis aan een bijzonder project gewerkt: 'Ga jij maar eens op mijn stoel zitten'. Het resultaat van dit project is van 15 oktober t/m 13 november te zien in ’t Lab van het CBK Emmen. Naast een selectie uit de gemaakte stoeltjes zijn ook fragmenten van ingevulde werkboekjes te zien. Er hangen foto’s van de leerlingen met hun stoeltje en foto’s van de kinderen terwijl ze aan het werk zijn.

Het CBK is te vinden aan de Ermerweg 88b te Emmen. Geopend woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur, toegang gratis.

Lees meer: Ga jij maar eens op mijn stoel zitten...

Bezoek brugklasleerlingen aan centrale bibliotheek

Ook dit schooljaar gaan de brugklasleerlingen weer op bezoek bij de centrale bibliotheek. De sectie Nederlands organiseert in samenwerking met Anneke Heidemans en Wieke Tjepkema weer een kennismaking die twee uur duurt. Tijdens deze kennismaking zullen de leerlingen worden rondgeleid en zijn ze praktisch bezig met allerlei opdrachten. Hierdoor leren ze over de website van de bibliotheek, handige apps, databanken en het zoeken in de catalogus.

De kennismaking staat gepland op onderstaande data. Alle bezoeken beginnen om 8.30 uur en beslaan de eerste twee lesuren. De leerlingen gaan rechtstreeks vanuit huis naar de bibliotheek. Ze zijn om ongeveer tien uur weer terug op school.

24112016 1A
27102016 1B
22112016 1C
01112016 1D
03112016 1E
10112016 1F
14112016 1G
15112016 G1A
17112016 G1B

 

 

Dag van de duurzaamheid

Dag van de duurzaamheid

Op maandag 10 oktober werd op de locatie Oosterstraat stilgestaan bij De Dag van de Duurzaamheid. Docent maatschappijleer Van der Haak was heel duurzaam en kwam zelfs op de fiets uit Groningen naar school. 

IMG 2963

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail