First Lego League challenge

First Lego League challenge

Zaterdag 29 november houdt hetkeuzevak Wetenschap & Techniek een wedstrijd met First Lego League op het Drenthe College aan de Van Schaikweg 98 te Emmen. Het Esdal College strijdt hierbij tegen andere scholen uit de omgeving. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Meer informatie over First Lego League is te vinden via de onderstaande link:

First Lego League

 

Grease-project

Onlangs was De Kunstbeweging op het Esdal College Oosterstraat. Zij verzorgde een workshopdag met als thema Grease. Benieuwd hoe het er op zo'n dag aan toegaat en wat de resultaten zijn? Klik dan op de onderstaande link voor een impressie van deze muzikale dag.

Impressie Grease-project

 

Ouderbulletin november

Ouderbulletin november

Er is weer een nieuw ouderbulletin verschenen. De leerlingen krijgen een exemplaar mee naar huis, maar de inhoud van het meest nieuwe bulletin kunt u ook hieronder downloaden: 

ouderbulletin_november_1_b

Esdal Got Talent 2014

Esdal Got Talent 2014

Afgelopen vrijdag (24 oktober) was de finale van Esdal Got Talent. Het was een geslaagde avond, met veel getalenteerde deelnemers. De winnaars van de avond zijn:

1ste plaats: Eva de Lange, Jamai Lamfers en Rik Boer
2e plaats (gedeeld): Isa Zwart en Iris Stip 
3e plaats: Valerie Lansink

Deze avond werd georganiseerd door Iva Jansen, Bo Versteeg, Sarah de Vries, Isa Muller en Carmen Vos. We hopen dat iedereen die heeft deelgenomen en is komen kijken een leuke avond heeft gehad!

Diploma's Cambridge Engels uitgereikt

Diploma's Cambridge Engels uitgereikt

Op de locatie Oosterstraat vond gisteren de uitreiking van het diploma Cambridge Engels plaats. Dit jaar slaagden 19 leerlingen voor het examen. Bij de diplomauitreiking waren ook ouders/verzorgers en docenten aanwezig. Het Esdal College locatie Oosterstraat biedt al ruim 20 jaar een Cambridge course aan voor alle leerlingen uit vwo 5. De leerlingen oefenen extra met schrijven en spelen in het Engels. Met dit diploma beschikken de leerlingen over een diploma met internationale status. Dit betekent dat het diploma wordt erkend door universiteiten en bedrijven.

Lees meer: Diploma's Cambridge Engels uitgereikt

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail