Cito in klas 3

Cito in klas 3

De hieronder geplaatste informatie is afgelopen week aan alle betrokken ouders/verzorgers ge-e-maild.

Geachte ouders/ verzorgers,

Zoals u misschien weet zet de overheid extra middelen in om het niveau bij de vakken rekenen en taal van leerlingen in het voortgezet onderwijs op een goed niveau te brengen. Hiervoor zijn landelijke toetsen beschikbaar die door het Cito zijn opgesteld en die ook door het Cito worden nagekeken en beoordeeld.

Lees meer: Cito in klas 3

Marlies Pepping in landenwedstrijd springteam junioren

Marlies Pepping uit 6 vwo mag van 5 t/m 8 mei voor het Nederlands team Junioren uitkomen in de landenwedstrijd in Frankrijk, Macon Chaintré. Het gaat om het springteam junioren, dit is de rubriek waarin parcoursen op het ZZ-niveau springen (hoogste klasse in het paardrijden) staan.

Wij wensen Marlies veel succes en vooral ook heel veel plezier in Frankrijk!

Lees meer: Marlies Pepping in landenwedstrijd springteam junioren

Huldiging Nederlands kampioenen

Huldiging Nederlands kampioenen

14 april hebben wij onze Nederlands kampioenen gehuldigd. Zij werden door adjunct-locatiedirecteur meneer Jalving in het zonnetje gezet omdat wij natuurlijk super trots op ze zijn.

Dames, nogmaals gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Lees meer: Huldiging Nederlands kampioenen

Landelijke Graadexamens Piano

Op 17 april zijn er, voor het eerst in Emmen, Landelijke Graadexamens Piano gehouden. Wij zijn er super trots op dat dit bij ons op school was! Deze examens worden georganiseerd door de EPTA, The European Piano Teachers Association, een vereniging van pianisten en pianodocenten in Europa. ALyona Schuiling, muziekdocent bij het Esdal College, is concertpianist en lid van EPTA. Zij was dit jaar co√∂rdinator voor de EPTA-examens. 

Het Esdal College is een cultuurprofielschool en er worden regelmatig muzikale evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse Esdal Muziekconcours.

Lees meer: Landelijke Graadexamens Piano

Nationaal Jeugddebat

Maandag 18 april doen Fleur Vrijmoeth, Hugo Storm en Thijs Moesker uit havo 4 van onze locatie Oosterstraat mee aan het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer. Via het jeugddebat voor de provinciale staten In Drenthe zijn zij uitgekozen om aan het nationale debat mee te doen.
Een knappe prestatie!

Veel succes en plezier, Fleur, Hugo en Thijs.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail