Informatieavond vooropleiding Conservatorium

Informatieavond vooropleiding Conservatorium

Vanaf schooljaar 2017 – 2018 start op het Esdal College de vooropleiding muziek voor de regio Zuidoost-Drenthe. Scholieren die interesse hebben in een professionele muziekopleiding en over genoeg muzikaal talent beschikken, kunnen zich hiervoor aanmelden. Na de vooropleiding weet je of een muziekstudie bij je past en ben je goed voorbereid op het toelatingsexamen van het Conservatorium.

Op 16 januari 2017 om 19.00 uur is er een informatieavond op de locatie Oosterstraat voor alle belangstellenden waarbij er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Graag vooraf door middel van e-mail aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom jij ook naar onze kennismakingsmiddagen? Meld je dan nu aan!

In februari en maart organiseren wij kennismakingsmiddagen voor leerlingen in groep 8. Je doet op één middag verschillende activiteiten op één locatie van het Esdal College. Je gaat dus de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Klik op 'Lees meer' voor meer informatie en om je aan te melden. 

Lees meer: Kom jij ook naar onze kennismakingsmiddagen? Meld je dan nu aan!

Lezing Lidewijde Paris

Lezing Lidewijde Paris

Tijdens 'Week 51' gaf Lidewijde Paris interessante lezingen aan de leerlingen van de bovenbouw. Lidewijde is oud-leerlinge van het Esdal College en oprichter van De Lees!ambassade. De ambassade wil het literaire lezen stimuleren.

Een impressie van de lezing is hieronder te zien:

Kerstgala in het Atlas Theater

Kerstgala in het Atlas Theater

Het was een mooi feestje, het kerstgala afgelopen dinsdagavond, in het Atlas Theater. Bijna 600 leerlingen en medewerkers (en hun partners) genoten van een avond muziek en dans in het prachtige nieuwe theater van Emmen. Het gala haalde zelfs de krant (Dagblad van het Noorden)! Wie meer foto's wil zien van het gala, en een facebook-account heeft, moet snel naar de pagina van Dexter Dekker Fotografie surfen: https://www.facebook.com/dexterdekkerfotografie Genieten van alle mooie jurken en pakken, en van het plezier dat van de foto's spat!

kerstbal

Ouderavond voor ouders van leerlingen V4

Ouderavond voor ouders van leerlingen V4

Op maandag 9 januari is er een ouderavond voor ouders van leerlingen uit V4. Deze avond staat in het teken van de rol van de ouders bij de studiekeuze. Omdat het moment van de studiekeuze steeds meer naar voren wordt getrokken, is het van belang dat leerlingen zich tijdig bezig gaan houden met hun vervolgopleiding. De oriënterende fase is een heel belangrijke, want leerlingen gaan zich niet alleen bezighouden met wie ze zijn en wat ze willen, maar ze gaan – zeker in V5 – ook open dagen bezoeken en een dag met een student meelopen op de universiteit.

Niet alleen komt er in dit opzicht veel informatie af op uw kind, maar ook op u als ouder. Wat kunt u in deze dan voor uw kind betekenen? Daarover gaan we het deze avond hebben. De ouderavond wordt gehouden in het Atrium van de locatie aan de Oosterstraat en begint om 19:30 uur.

Mocht mijn mail u niet hebben bereikt, dan verzoek ik u vriendelijk mij te mailen met hoeveel personen u komt. U kunt uw mail sturen naar het volgende e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik hoop u deze avond te mogen begroeten.

Anja Arentzen
decaan vwo

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail