Ouderbulletin maart 2015

Ouderbulletin maart 2015

Beste ouders/verzorgers,

Er is weer een ouderbulletin verschenen. Leerlingen namen dit op een eerder moment al mee naar huis, maar u kunt het ook hier downloaden.

pdfouderbulletin_maart-2015.pdf

 

Tessa Hilbrands naar EK handbal

Ons handbaltalent Tessa Hilbrands uit 4 havo heeft zich met haar team de Nederlands Dames Youth geplaatst voor het Europees Kampioenschap handbal in Macedonië deze zomer. De ploeg won in Kutaisi in Georgië na een bloedstollend duel met 28-30 van Litouwen. Hierdoor eindigt Nederland achter Noorwegen als tweede in kwalificatiegroep 3. Wij zijn super trots op Tessa en feliciteren haar en haar team van harte! 

Succesvol Model European Parliament

Van 9 tot en met 13 maart heeft in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmen de jaarlijkse lokale ronde voor het Model European Parliament (MEP) plaatsgevonden. Hieraan deden 50 leerlingen uit vwo-4 en 9 leerlingen uit vwo-5 mee. Het project was een groot succes en werd afgesloten met een plenaire zitting. De leerlingen hebben vergaderd over onderwerpen als infrastructuur, internationale handel, cultuur, mensenrechten, juridische zaken en burgerlijke vrijheden en volksgezondheid. 

Lees meer: Succesvol Model European Parliament

Sterre Jonkers kampioen op de 3 kilometer

Schaatstalent Sterre Jonkers uit V5d is zondag 1 maart tijdens de NK afstanden in Hoorn kampioen geworden op de 3 kilometer bij de junioren B. Ze won in een baanrecord (4.25.76) en was daarmee 11 seconden sneller dan nummer twee. Van harte, Sterre!

Lees meer: Sterre Jonkers kampioen op de 3 kilometer

Debatteam Esdal College 2e bij voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'

Debatteam Esdal College 2e bij voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'

Het debatteam van het Esdal College, bestaande uit bovenbouwleerlingen havo en vwo, is tweede geworden bij de provinciale voorronde van de debatwedstrijd 'Op weg naar het Lagerhuis'. De voorronde vond dinsdag 17 februari plaats in het provinciehuis in Assen. De debat-wedstrijd wordt georganiseerd door de VARA. Landelijk doen meer dan tweehonderd scholen voor voortgezet onderwijs mee.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail