Pauline en Mathilde 2e bij Linnaeusprijs

Met hun profielwerkstuk “Alles over de tuinkers met een korreltje zout” hebben Pauline Boot en Mathilde Tjepkema, leerlingen uit vwo-6, de tweede prijs gewonnen bij de jaarlijkse Linnaeusprijs. De Linnaeusprijs is een stimuleringsprijs om de belangstelling voor de Plantenwetenschappen te verhogen onder vwo-leerlingen, zodat aan de grote vraag van het bedrijfsleven naar goed opgeleide plantenwetenschappers kan worden voldaan.

Lees meer: Pauline en Mathilde 2e bij Linnaeusprijs

Examentraining

Examentraining

De examentrainingen voor leerlingen uit havo 5 en vwo 6 vinden plaats in week 17 en 18. Het rooster krijgen de leerlingen via Magister.

Meer informatie is hieronder te vinden. 

Folder_examentraining_2015

Anglia Summer School in Emmen

Anglia Summer School in Emmen

Deze zomer vindt wederom de Anglia English Summer School plaats in Emmen. In een week tijd geven kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar een 'boost' aan hun Engels door middel van een uitgebreid les- en activiteitenprogramma. De Summer School vindt plaats van 10 tot en met 14 augustus in het gebouw van het Esdal College aan de Angelsloërdijk 13C (locatie Boermarkeweg).

Lees meer: Anglia Summer School in Emmen

Cito-toetsen brugklassen

Cito-toetsen brugklassen

In week 17 (20-24 april) worden er Cito-toetsen afgenomen in alle brugklassen van de locatie Oosterstraat. Meer info leest u in de brief die u hieronder kunt downloaden.

Brief_info_ouders_Cito_1_2015

Werken aan overgaan

Werken aan overgaan

De zomervakantie komt nu, in de laatste periode van het schooljaar 2014-2015 steeds dichterbij. Voor sommige leerlingen wordt het spannend. Gaan ze over, of niet? Voor leerlingen die extra begeleiding tijdens de eindspurt kunnen gebruiken, biedt Educatie Plus, binnen de locatie Oosterstraat, (betaalde) steun onder supervisie van professionele orthopedagogen/studiebegeleiders.

  • 4 middagen per week beschikbaar van 14.00 - 18.00 uur
  • Op de locatie Oosterstraat (lokaal binnen het gebouw)
  • Tijdens toetsweken aangepaste aanvangstijden
  • Geen maximum in aantale uren begeleiding (binnen openingstijden)

Meer informatie: www.educatie-plus.nl/#emmen
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Persoonlijk contact: 06-28977429 (dhr. G. Jonker)

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail