Marlies Pepping in landenwedstrijd springteam junioren

Marlies Pepping uit 6 vwo mag van 5 t/m 8 mei voor het Nederlands team Junioren uitkomen in de landenwedstrijd in Frankrijk, Macon Chaintré. Het gaat om het springteam junioren, dit is de rubriek waarin parcoursen op het ZZ-niveau springen (hoogste klasse in het paardrijden) staan.

Wij wensen Marlies veel succes en vooral ook heel veel plezier in Frankrijk!

Lees meer: Marlies Pepping in landenwedstrijd springteam junioren

Huldiging Nederlands kampioenen

Huldiging Nederlands kampioenen

14 april hebben wij onze Nederlands kampioenen gehuldigd. Zij werden door adjunct-locatiedirecteur meneer Jalving in het zonnetje gezet omdat wij natuurlijk super trots op ze zijn.

Dames, nogmaals gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Lees meer: Huldiging Nederlands kampioenen

Landelijke Graadexamens Piano

Op 17 april zijn er, voor het eerst in Emmen, Landelijke Graadexamens Piano gehouden. Wij zijn er super trots op dat dit bij ons op school was! Deze examens worden georganiseerd door de EPTA, The European Piano Teachers Association, een vereniging van pianisten en pianodocenten in Europa. ALyona Schuiling, muziekdocent bij het Esdal College, is concertpianist en lid van EPTA. Zij was dit jaar coördinator voor de EPTA-examens. 

Het Esdal College is een cultuurprofielschool en er worden regelmatig muzikale evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse Esdal Muziekconcours.

Lees meer: Landelijke Graadexamens Piano

Nationaal Jeugddebat

Maandag 18 april doen Fleur Vrijmoeth, Hugo Storm en Thijs Moesker uit havo 4 van onze locatie Oosterstraat mee aan het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer. Via het jeugddebat voor de provinciale staten In Drenthe zijn zij uitgekozen om aan het nationale debat mee te doen.
Een knappe prestatie!

Veel succes en plezier, Fleur, Hugo en Thijs.

NK skiën Zoetermeer

NK skiën Zoetermeer

De NK-schoolteams zijn op zaterdag 9 april afgesloten met een finale in SnowWorld Zoetermeer. Met het Esdal College hadden we ons geplaatst met 1 skiteam tijdens de voorronde in Wezuperbrug. In totaal deden ongeveer 350 middelbare scholieren mee aan de finale.

Onze leerlingen hebben goede tijden genoteerd, wat resulteerde in een 14e plaats. Laura Hummel(V5) was van ons team de snelste dame en heeft de 12e plaats bereikt en Yorin Wesseling(H3) heeft bij de heren een 9e plaats behaald.

nk skien

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail