Debatteam Esdal College 2e bij voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'

Debatteam Esdal College 2e bij voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'

Het debatteam van het Esdal College, bestaande uit bovenbouwleerlingen havo en vwo, is tweede geworden bij de provinciale voorronde van de debatwedstrijd 'Op weg naar het Lagerhuis'. De voorronde vond dinsdag 17 februari plaats in het provinciehuis in Assen. De debat-wedstrijd wordt georganiseerd door de VARA. Landelijk doen meer dan tweehonderd scholen voor voortgezet onderwijs mee.

Schoolconferentie Model European Parliament

Vrijdag 13 maart doen 50 leerlingen uit 4 vwo mee aan de schoolconferentie in het kader van Model European Parliament (MEP). Zij doen dit onder begeleiding van docenten en vwo-5 leerlingen. Deze schoolconferentie vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmen. MEP is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. De schoolconferenties vormen het eerste onderdeel van het Model European Parliament en dienen tegelijkertijd als voorronde voor de provinciale MEP-conferenties.

Lees meer: Schoolconferentie Model European Parliament

El dia de los muertos

Alle leerlingen moeten diverse werkstukken maken tijdens hun opleiding op de middelbare school. Sommige werkstukken zijn zo bijzonder en er wordt zo veel tijd aan besteed, dat we ze ook hier op de website willen laten zien. Het werkstuk voor het vak Spaans, dat u via de link hieronder kunt bekijken, gaat over 'El dia de los muertos', ofwel 'De dag van de doden', een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag.

El dia de los muertos

Sterre Jonkers 2e op NK schaatsen

Zondag 8 februari jl. is Sterre Jonkers uit V5d tweede geworden op de NK allround schaatsen (meisjes B).

Van harte, Sterre!

Presentatie profielwerkstukken

Presentatie profielwerkstukken

Op woensdag 18 februari a.s. vindt de afronding van de profielwerkstukken van havo 5-leerlingen plaats. Dit jaar is ervoor gekozen om dit in de vorm van presentaties te doen. Als ouder/verzorger van een leerlingen in havo 5 bent u daarbij van harte welkom.

Lees meer: Presentatie profielwerkstukken

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail