Winnaars schoolvoetbal

Het schoolvoetbal zit er weer op. Het was een heel mooie, gezellige en sportieve week met ook nog een aantal dagen erg mooi weer.

We hadden een prachtig deelnemersveld van 29 teams. Heel veel teams hebben het goed gedaan en de finaledag gehaald. Eén meisjesteam uit klas 1 kwam zelfs één doelpunt tekort om het toernooi te winnen.

Uiteindelijk hebben er twee teams op een geweldige wijze gewonnen:

Jongens klas 1 met als coach Marlies Houwen en jongens klas 4 en 5 met als coach Maarten Hassink en Nienke Pepping.

Heel goed gedaan en gefeliciteerd!

Isa Zwart wint Drèents Liedtiesfestival 2017

Isa Zwart uit havo 5 heeft het Drèents Liedtiesfestival 2017 gewonnen! Isa, van harte gefeliciteerd!

Hier kun je haar optreden zien.

Geslaagd gymnasiumproject!

Op 3 en 4 mei hebben de leerlingen van gymnasium 1 tot en met 3 zich beziggehouden met het nieuw ontwikkelde project Brood en Spelen. Tijdens drie dagdelen hebben ze tunieken, lauwerkransen en spandoeken gemaakt, strijdliederen geschreven (deels in het Latijn) en gezongen.

Lees meer: Geslaagd gymnasiumproject!

Alternatieve College Carrousel

Alternatieve College Carrousel

Ook aan de Rijksuniversiteit te Groningen werken gewoon mensen die wel eens een klein foutje maken. Dit jaar was V4 van het Esdal College daar bijna het slachtoffer van, want ten onrechte lootte het Esdal uit voor deelname aan de jaarlijkse College Carrousel van de RuG. Gelukkig kon er nog een alternatief programma worden aangeboden.

Lees meer: Alternatieve College Carrousel

Leerlingen vwo-5 en -6 op bezoek bij Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib

2 maart bezocht Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib onze locatie Oosterstraat. Zij ging in gesprek met leerlingen uit vwo-5 en vwo-6. Tijdens dit bezoek nodigde mevrouw Arib deze leerlingen uit voor een bezoek aan de Tweede Kamer. Dit bezoek vond 9 mei plaats. De leerlingen kregen een rondleiding en brachten een bezoek aan de (besloten) Handelingenkamer (historische Kamerbibliotheek), ook wel de Harry Potter kamer genoemd.

Lees meer: Leerlingen vwo-5 en -6 op bezoek bij Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail