First Lego League challenge

First Lego League challenge

Zaterdag 29 november houdt hetkeuzevak Wetenschap & Techniek een wedstrijd met First Lego League op het Drenthe College aan de Van Schaikweg 98 te Emmen. Het Esdal College strijdt hierbij tegen andere scholen uit de omgeving. De wedstrijd begint om 10.00 uur.

Meer informatie over First Lego League is te vinden via de onderstaande link:

First Lego League

 

Grease-project

Onlangs was De Kunstbeweging op het Esdal College Oosterstraat. Zij verzorgde een workshopdag met als thema Grease. Benieuwd hoe het er op zo'n dag aan toegaat en wat de resultaten zijn? Klik dan op de onderstaande link voor een impressie van deze muzikale dag.

Impressie Grease-project

 

Aanmelden Esdal Vandaag

In september en oktober zijn wij begonnen met de algemene voorlichting over het voortgezet onderwijs aan leerlingen in groep 8 en hun ouders/verzorgers. Tijdens de algemene voorlichting hebben leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers al globaal kennis kunnen maken met het Esdal College. In november starten wij met Esdal Vandaag, dit zijn voorlichtingsavonden voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers.

Lees meer: Aanmelden Esdal Vandaag

Ouderspreekuur

Ouderspreekuur

Donderdag 4 en dinsdag 9 december is er op onze locatie weer ouderspreekuur van 18.30 tot 21.30 uur.

Op dinsdag 18 november ontvangt u als ouder/verzorger een e-mailbericht waarin u hiervoor uitgenodigd wordt. Vanaf dat moment, tot woensdag 26 november, kunt u zich inschrijven voor de gesprekken. Controleer goed of uw e-mailadres correct vermeld staat in Magister (u kunt dit zelf aanpassen), omdat u anders de uitnodiging niet zult ontvangen.

Lees meer: Ouderspreekuur

Ouderbulletin november

Ouderbulletin november

Er is weer een nieuw ouderbulletin verschenen. De leerlingen krijgen een exemplaar mee naar huis, maar de inhoud van het meest nieuwe bulletin kunt u ook hieronder downloaden: 

ouderbulletin_november_1_b

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: feed-image e-mail