Esdal NieuwsFAQ

Afsluiting introductieperiode klas 1

Afsluiting introductieperiode klas 1

Tot aan de herfstvakantie hebben we in de eerste klassen verschillende activiteiten gedaan die gericht waren op kennismaken en groepsdynamiek. In deze periode hebben de leerlingen gewerkt aan vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start in het voortgezet onderwijs te maken. 

Een van de activiteiten was een survivaldag. Samen met klasgenoten moesten leerlingen verschillende uitdagingen aangaan. Hierbij was samenwerking erg belangrijk.

In de mentorlessen is de nadruk gelegd op prettig omgaan met elkaar en je veilig voelen in de klas. Groepsdruk en het gebruik van social media hebben in de mentorlessen veelaandacht gekregen.

Ook was er een themadag rond ‘veiligheid”. In zes verschillende workshops leerden de leerlingen van alles rond sociale en fysieke veiligheid en het thema werd afgesloten met een creatieve opdracht, waarvan de resultaten te zien zijn in de kantine.

In de laatste week voor de herfstvakantie hebben we de introductieperiode afgesloten met een feestelijke picknick in de kantine. Wat hebben de leerlingen genoten van wraps, broodjes knakworst en overheerlijke churro’s.

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde introductieperiode en we denken dat we hiermee onze nieuwe eerstejaars leerlingen een goede eerste start hebben gegeven.