Esdal NieuwsFAQ

Beroependag Treant Zorggroep op het Esdal College

Beroependag Treant Zorggroep op het Esdal College

In samenwerking met Treant Zorggroep organiseerde het Esdal College op 30 november 2023 een beroependag voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Leerlingen hebben kennis kunnen maken met verschillende beroepen binnen de sector. Het doel van deze dag was om jongeren te enthousiasmeren en informeren over de diverse en boeiende loopbaanmogelijkheden binnen de gezondheidszorgsector.

Dat je bij Treant Zorggroep alle kanten op kunt, werd duidelijk tijdens de beroependag. Vaak wordt bij een zorginstelling zoals een ziekenhuis alleen gedacht aan beroepen als arts of verpleegkundige. Maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een baan in de ICT, personeelszaken, apotheek, schoonmaak, horeca of techniek.

De leerlingen kregen niet alleen de mogelijkheid om de professionals het hemd van het lijf te vragen over hun dagelijkse werk, maar ook over bijvoorbeeld hun opleidingstraject. De ervaren professionals hebben persoonlijke verhalen en inzichten over hun loopbaan in de gezondheidszorg kunnen delen. Leerlingen kregen hierdoor een goed beeld van de mogelijkheden binnen de gezondheidszorg. Ze hebben bijvoorbeeld geholpen bij een fictieve bevalling of het hechten van een wond op een oefenpop. Ook stond er een ambulance waarin de leerlingen een kijkje konden nemen.

Treant Zorggroep vindt het belangrijk om de leerlingen vanaf jonge leeftijd te informeren over en te enthousiasmeren voor een loopbaan in de gezondheidszorg. Met de vergrijzing en toenemende zorgbehoeften groeit de vraag naar gemotiveerde en bekwame professionals in de gezondheidszorg.