Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Wij feliciteren alle 103 geslaagde leerlingen van harte!
 
Klas 1:
-Van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 juni is de toetsweek voor klas 1. Met uitzondering van vrijdag zijn alle leerlingen van het 1e tot en met het 4e lesuur op school. In de bijlagen kun je zien op welke lesuren er toetsen en leermomenten zijn. Als een of meerdere uren niet in het toetsrooster worden vermeld, is er op die uren les volgens het normale rooster!
Toetsrooster
 - Wat moet je leren/kennen/weten klas 1
Klas 2:
Van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 juni is de toetsweek voor klas 2. Met uitzondering van vrijdag zijn alle leerlingen van het 1e tot en met het 4e lesuur op school. In de bijlagen kun je zien op welke lesuren er toetsen en leermomenten zijn. Als een of meerdere uren niet in het toetsrooster worden vermeld, is er op die uren les volgens het normale rooster!
Toetsrooster - Wat moet je leren/kennen/weten klas 2
Klas 3:
Sportdag donderdag 27 juni. 
Locatie: Beachpark Meerdijk (vv Emmen) Aanwezig: 8.55 uur Einde: 11.45 uur
#Kom zoveel mogelijk al in je gymtenue ivm beperkte kleedkamers
#Sportschoenen NIET nodig je speelt op blote voeten of 1/2 sokjes
#Neem genoeg drinken mee, zonnige dag
#Programma krijg je bij aankomst
#Geblesseerde leerlingen zijn ook aanwezig (scheidsrechter etc)
- Tentamenrooster periode 3
Klas 4:

Geslaagd? Download je bestanden!

Ben je geslaagd en ga je na de zomervakantie niet naar een andere locatie van het Esdal College? Dan worden binnenkort al je bestanden op het netwerk en je Google Esdal account verwijderd. Wil je je bestanden toch graag bewaren, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk ergens anders opslaat. Bestanden in de Google Drive kun je thuis opslaan. Dit doe je door in de Chrome browser in te loggen met je esdalcollege.eu account en de documenten die je in je Drive hebt staan te downloaden. 

Voor vragen kun je terecht bij de systeembeheerder van je locatie.

Schoolvoetbaltoernooi

In de week na de meivakantie hebben de leerlingen van de Boermarkeweg met 5 teams meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi bij SC Angelslo. Twee teams mochten door naar de finale en het meisjesteam van klas 1 wist een mooie tweede plaats te behalen. Esdalbreed hebben we zelfs een aantal prijzen behaald op dit toernooi! We kijken terug op een gezellige en sportieve week met een geweldig resultaat.

Lees meer: Schoolvoetbaltoernooi

Jaarlijkse actie voor een goed doel wederom een succes!

Dit jaar was het goede doel van de locatie Boermarkeweg STICHTING HET VERGETEN KIND.
De leerlingen uit klas 2 en 3 hebben vlak voor de kerstvakantie met hun mini- onderneming (in de kantine lekkernijen verkopen tijdens de middagpauze) een behoorlijk bedrag opgehaald. Een deel daarvan is toen overhandigd aan het Glazen Huis Emmen. Ook hebben alle leerlingen van de locatie Boermarkeweg hun steentje bijgedragen aan het verkopen van paaseitjes. En niet alleen leerlingen hebben zich ingezet, ook een aantal collega’s zijn erin geslaagd een enorme hoeveelheid paaseitjes aan de man/vrouw te brengen. Door de inzet van onze leerlingen en collega’s kunnen we nu nog een aanzienlijk bedrag overmaken naar STICHTING HET VERGETEN KIND: 2475 Euro!!!

Winnares Marieke

De examenklas van onze tekenleraar de heer Kamminga kreeg de opdracht een portrettekening te maken. Deze tekeningen werden tentoongesteld in het Centrum Beeldende Kunst Emmen. Ook het Drenthe College had verschillende werken aangeleverd. De expositie was zeer de moeite waard en uit verschillende categorieën werd een winnaar gekozen. Marieke de Jong uit klas 4C was een van de winnaars met dit portret.
We zijn trots op Marieke!