Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Klas 1:
Klas 2:
- Informatie over de werkweek 3 t/m 7 juni 2019   
Informatieboekje Appelscha
- Informatieboekje Duitsland
- Informatieboekje Ardennen
Klas 3:
Klas 4:
- Aan het einde van het schooljaar worden de accounts en netwerkbestanden van de geslaagde leerlingen verwijderd (niet als je naar de havo gaat of gezakt bent), wil je ze bewaren, haal de bestanden er dan af. Denk ook nog even aan het inleveren van de chromebooks, die het nog niet gedaan hebben.

Winnares Marieke

De examenklas van onze tekenleraar de heer Kamminga kreeg de opdracht een portrettekening te maken. Deze tekeningen werden tentoongesteld in het Centrum Beeldende Kunst Emmen. Ook het Drenthe College had verschillende werken aangeleverd. De expositie was zeer de moeite waard en uit verschillende categorieën werd een winnaar gekozen. Marieke de Jong uit klas 4C was een van de winnaars met dit portret.
We zijn trots op Marieke!

Pilot gratis huiswerkbegeleiding

Heeft uw zoon of dochter moeite met het maken van huiswerk en heeft u een lager inkomen? Dan kan het zijn dat hij of zij gebruik kan maken van gratis huiswerkbegeleiding. Onze locaties Boermarkeweg, Oosterstraat en Klazienaveen draaien namelijk een pilot met de gemeente Emmen, in samenwerking met huiswerkinstituut Educatie Plus. De huiswerkbegeleiding wordt betaald met een subsidie van de gemeente Emmen en kost dus geen geld.

Lees meer: Pilot gratis huiswerkbegeleiding

Regiofinale Vakkanjers in Zwolle

Leerlingen van twintig vmbo-scholen uit de regio Drenthe, Overijssel, Groningen en Friesland hebben, maandag 4 maart, bij het Deltion College in Zwolle gestreden om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteerden de teams hun ideeën voor een monument, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in Utrecht. Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat dus het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu.
Wij feliciteren Kevin Ensing en Kenai Barteram, leerlingen uit onze Techstroom, met het behalen van de derde plaats in deze regiofinale Vakkanjers. Het monument dat zij, onder begeleiding van hun docent Pieter Bos, hebben ontworpen en uitgevoerd is een Bevrijdingsklok.

Lees meer: Regiofinale Vakkanjers in Zwolle

Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie. U kunt ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 
Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken. 

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail