3e lichting mavoleerlingen doet examen Basiskennis Ondernemerschap

14 leerlingen van onze locatie deden onlangs het examen Basiskennis Ondernemerschap. De lessen hiervoor worden aangeboden binnen het kader van de Business School. Ook voor de komende twee jaar zijn wij weer gecertificeerd Business School. Dit certificaat hebben wij ontvangen omdat wij veel doen op het gebied van ondernemerschap, zoals bijvoorbeeld de minionderneming in klas 2 en ondernemers voor de klas in klas 3. 

Lees meer: 3e lichting mavoleerlingen doet examen Basiskennis Ondernemerschap

Programma cultuurstroom

Programma cultuurstroom

Voor de leerlingen van de cultuurstroom in klas 1 en 2 stonden twee buitenschoolse activiteiten op het programma:

Op maandag 14 januari was er de muziektheatervoorstelling 'Addergebroed in concert'. Dit verhaal speelt zich af in het Drenthe van de 18e eeuw. Op dinsdag 12 februari gaan we met de bus naar het Drents Museum in Assen. We vertrekken dan om 08:30 vanaf school. In het museum gaan de leerlingen onder begeleiding kunst bekijken. Daarnaast worden er opdrachten uitgevoerd die betrekking hebben op bepaalde kunstwerken. Het programma heet 'kunst zappen'. 's Middags is er gewoon les.

Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Nieuwsbrief nummer 2 18/19
 
Klas 1:
Klas 2:
- Informatie over de werkweek 3 t/m 7 juni 2019
- Bill de Smeth van VNN heeft tijdens een ouderavond een presentatie gehouden over gamen en social media. Hierbij de Powerpoint van die presentatie.
Klas 3:
- Woensdag 12 december vertrokken zo’n 30 derdeklassers met de bus naar Kardinge in Groningen om daar 1,5 uur heerlijk te schaatsen op de ijsbaan. Alles verliep probleemloos en de sfeer zat er goed in; voor herhaling vatbaar!!
schaatsen1schaatsen2schaatsen3
Klas 4:
- Certificering business school en examen ondernemerschap 8 januari 2019

Nieuwjaarsontbijt

Een groot deel van de leerlingen was op 7 januari om 08.30 uur present voor het nieuwjaarsontbijt: dit jaar voor het eerst voor alle personeelsleden en alle leerlingen! Er was voldoende etenswaar ingekocht en meegenomen, dus we hebben ook het Leger des Heils en de voedselbank nog blij kunnen maken met de restanten. Een goed begin van 2019!!

Lindsey Keuris in de Kerstshow Drenthe

Afgelopen vrijdag heeft Lindsey Keuris opgetreden in de Kerstshow Drenthe. Hierbij een filmpje van haar optreden.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail