Esdal NieuwsFAQ

Coronazelftesten voor leerlingen

Coronazelftesten voor leerlingen

Alle scholen, en dus ook wij op het Esdal College, krijgen coronazelftesten voor leerlingen en medewerkers.

Wanneer gebruiken we de zelftest voor leerlingen?
We gebruiken de zelftest alleen als we horen dat er iemand op school is besmet met het coronavirus. In overleg met de GGD kijken we dan of we op school een zelftest gaan doen.

Hoe werkt de zelftest?
Je kan de test zelf afnemen. De test lijkt op de coronatest bij de GGD-testlocatie, maar het staafje gaat minder diep je neus in en hoeft ook niet in je keel. Binnenkort krijg je nog instructies over hoe de test
gebruikt moet worden. Het afnemen van de zelftest gebeurt op school, waarbij een begeleider van school aanwezig is die je kan helpen door aanwijzingen te geven.

De testuitslag
De uitslag is ongeveer 15 minuten na de test bekend en is alleen door jou te zien. Je hoeft de uitslag niet te vertellen aan een medewerker van school, maar het mag wel.

Is de uitslag van de test positief?

  • Dan meld je je af bij de administratie en ga je direct naar huis.
  • Thuis ga je in quarantaine.
  • Je neemt contact op met de GGD om een coronatest te doen bij de GGD-testlocatie. Deze test bij de GGD is belangrijk om te weten of je echt besmet bent en voor de start van het bron- en contactonderzoek.

Is de uitslag van de test negatief?
Dan is er geen coronavirus gevonden en kan je gewoon op school blijven.

Het afnemen van een zelftest is vrijwillig. Ben je nog geen 16 jaar, dan vragen wij je ouders/verzorgers om toestemming voor het afnemen van een zelftest op school. Vanaf 17 mei a.s. zullen we starten met het
gebruik van de zelftesten. Heb je vragen over de zelftesten, dan kun je deze stellen aan je mentor.