Esdal NieuwsFAQ

Docenten Esdal College worden piloot

Docenten Esdal College worden piloot

17 docenten gaan deze week zelf naar school om een opleiding te volgen tot dronepiloot. Onbemande luchtvaartuigen, oftewel drones, zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Je ziet ze in de wetenschap en de beveiliging, bij inspectie, in de agrarische sector en de medische wereld. Ook bij het maken van foto- en filmbeelden vanuit de lucht zijn drones niet meer weg te denken. Drones hebben dus een enorm toegevoegde waarde.

Om de leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomst is het gebruik van drones opgenomen in het lesprogramma van verschillende profielen van het Esdal College: dienstverlening & producten, bouwen, wonen & interieur, mobiliteit & transport en technologie & toepassing.

Vanaf 1 januari 2021 zijn de regels omtrent het gebruik en het vliegen met drones aangescherpt. Daarom volgen de docenten deze week een speciale opleiding tot drone-operator. De docententraining omvat de complete Europese opleiding voor dronepiloot in de categorie A1/A3 en A2. Na het behalen van het officiële examen, kunnen zij het dronebrevet aanvragen bij de RDW. Hiermee beschikken zij over de juiste kennis om de leerlingen te begeleiden én over de vereiste ontheffingen om de drones te mogen besturen.