Esdal NieuwsFAQ

Eerste plaats bij timmerwedstrijd van Bouwmensen

Eerste plaats bij timmerwedstrijd van Bouwmensen

De beker, gewonnen door vijf leerlingen van onze school, staat te glimmen op een prominente plaats in de school. De eerste editie van de timmerwedstrijd die georganiseerd werd door Bouwmensen is gewonnen door leerlingen van de afdeling BWI van het Esdal College Klazienaveen.

Vijf jongens streden afgelopen week tegen leerlingen van de Praktijkschool in Emmen tijdens een zinderende timmerwedstrijd. Van het begin, het schetsontwerp, tot aan de realisatie was het een erg spannend gebeuren. Het thema was het ontwerpen en bouwen van een tiny house. Het tiny house is geheel circulair gebouwd, want er werd gewerkt met materialen die door bedrijven uit de regio een tweede bestemming hadden gekregen. De leerlingen zijn drie dagen non stop bij Bouwmensen in Emmen aan de slag geweest en uiteindelijk werd door een deskundige jury bepaald dat het tiny house van het Esdal College met één punt meer dan de concurrentie had gewonnen. De leerlingen mogen met recht trots zijn op deze fantastische prestatie. Naast de prachtige wisselbeker werden de winnaars beloond met een cheque van € 250,00, die zeker goed besteed zal worden.
v.l.n.r. de vijf leerlingen van BWI voor hun zelf ontworpen en gebouwde tiny house: Milan (Nijenstein), Dani (Heijnen), Kjelld (Temmen), Lorenzo (van der Weide) en Thom (von der Weide).