Esdal NieuwsFAQ

Keuzemogelijkheden (locatie Oosterstraat)

De locatie Oosterstraat is met ongeveer 125o leerlingen de grootste locatie van het Esdal College. Door deze omvang kunnen wij een breed aanbod bieden. De leerlingen hebben veel keuzemogelijkheden, zodat zij hun opleiding goed kunnen afstemmen op de eigen kwaliteiten, interesses en toekomstplannen.

Zo bieden wij in de brugklas de leerlingen de mogelijkheid om te kiezen voor extra cultuur, extra sport of extra science.  In de loop van het eerste leerjaar bieden we een aantal door ons geselecteerde leerlingen de mogelijkheid om te kiezen voor excellentie.

De keuzemogelijkheden zetten zich voort in de bovenbouw. Wij bieden veel keuzevakken aan, zoals informatica, wiskunde D, NLT (natuur, leven en technologie) en BSM (bewegen, sport en maatschappij). Ook kunnen de leerlingen een van de kunstvakken tekenen, handvaardigheid of muziek als examenvak kiezen. Kennis van het Engels is belangrijk. Zo belangrijk dat de school de leerlingen in de bovenbouw extra Engels aanbiedt: het zogenaamde Cambridge Engels.