Esdal NieuwsFAQ

Kleding

Voor vrijwel alle leerlingen is het duidelijk dat ze kleding dragen die past bij de situatie. Zo draag je tijdens de gymlessen sportkleding.

We hebben op onze school de volgende algemene richtlijnen:

  • kleding mag niet onhygiënisch zijn
  • kleding mag niet aanstootgevend zijn
  • kleding mag geen statement zijn dat in verband kan worden gebracht met discriminatie
  • kleding mag de eigen veiligheid of de veiligheid van anderen niet in gevaar brengen
  • Tijdens de praktijklessen van het profiel Mobiliteit en Transport wordt door leerlingen in de bovenbouw een overall gedragen en is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Dit is vastgelegd in de ARBO wet. Overalls en veiligheidsschoenen kunnen via de school tegen gereduceerde prijzen worden aangeschaft.

Bij de profiellessen in de onderbouw maken leerlingen gebruik van beschermende kleding en veiligheidsschoenen van de school.

Tijdens de praktijklessen van het profiel mobiliteit & transport wordt door leerlingen in de bovenbouw een overall gedragen en is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Dit is vastgelegd in de ARBO wet. Overalls en veiligheidsschoenen kunnen via de school tegen gereduceerde prijzen worden aangeschaft.

Binnen het profiel horeca, bakkerij & recreatie wordt gewerkt volgens de wettelijke normen van HACCP. Dit is een hygiëne code voor de horeca en bakkerij. In klas 1&2 dragen de leerlingen tijdens de praktijklessen een keukenschort en pet. In klas 3&4 wordt in de keuken gewerkt met professionele kleding. Deze wordt ingekocht via onze huisleverancier MW kleding. Bijpassende schoenen en een broek voor het vak serveren wordt door ouder(s)/verzorger(s) zelf aangeschaft. De sectie HBR deelt deze richtlijnen met ouder(s)/verzorger(s).