Esdal NieuwsFAQ

Trajectgroep/trajectgroep campus

In de trajectgroep worden leerlingen begeleid die wat extra hulp nodig hebben naast de basisondersteuning die de school biedt. Deze extra hulp wordt veelal geboden vanuit de dug-out, een vaste ruimte in de school. Binnen onze school doet iedereen mee aan de wedstrijd, maar soms heb je wat extra hulp, een time-out of gewoon een rustig en veilig plekje nodig. Voor die leerlingen is er de dug-out.

Voor wie?
Voor leerlingen die het lastig vinden om weerstand te bieden aan allerlei prikkels, slimme plannen te maken, om te gaan met verandering, actief hun geheugen te gebruiken, inzicht te hebben in hun eigen gedrag en houding en goed om te gaan met emoties.

Mocht de ondersteuning vanuit de trajectgroep niet voldoende blijken, dan kan in samenspraak met ouder(s)/verzorger(s) de ondersteuning geïntensiveerd vanuit de trajectgroep campus (TGC). Dit is een traject waarbij ondersteuning geboden wordt vanuit expertise van RENN4.

Begeleiding op maat
Samen met de ouder(s)/verzorger(s) wordt er een plan gemaakt om gestelde doelen te bereiken. Hierin kan bijvoorbeeld staan dat er regelmatig korte gesprekjes zijn met de leerlingbegeleider om de week door te nemen, het huiswerk (beter) te leren plannen of misschien samen met iemand te maken. Ook kan er worden bepaald dat de leerling gebruik mag maken van een dug-out kaart als het even niet goed gaat, een extra training gaat volgen of tijdens de pauzes een broodje gaat eten in de dug-out.

Het is het plan van de leerling en dat wordt na een afgesproken periode besproken en eventueel aangepast.

Vragen of behoefte aan meer informatie?
Maak een afspraak met de ondersteuningscoördinator:
Esdal Vakcollege Emmen
mevrouw A. van de Capelle
a.vandecapelle@esdalcollege.nl
088-0009630

Locatie Boermarkeweg
de heer R. Kraakman
r.kraakman@esdalcollege.nl
088-0009620