Esdal NieuwsFAQ

Verrijkingslessen

Het Esdal College biedt verrijkingslessen aan leerlingen van groep 8. Deze verrijkingslessen zijn bedoeld voor die leerlingen die meer aankunnen dan hun klasgenoten en daarom de tijd hebben om zich gedurende een half schooljaar op donderdagmiddag bij ons op school in andere lessen te verdiepen.

In het schooljaar 2020-2021 bieden wij onder voorbehoud (afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus) de volgende lessen aan:

Engels
Deze verrijkingslessen worden meestal gevuld met vocabulaire lessen en het lezen en begrijpen van teksten. We behandelen o.a. de volgende thema’s: familie, school, huis, eten, hobby’s, seizoenen, maanden en weekdagen en lichaamsdelen. We werken met verschillende werkvormen. We herhalen bijvoorbeeld de woordjes door middel van liedjes, woordzoekers en we werken met teksten en uitbeelden.

Spelen met bèta
De leerlingen gaan in de lessen onder begeleiding van een docent wiskunde en natuurkunde aan de slag met allerlei wiskundige, natuurkundige en andere bèta-achtige vraagstukken. Hier horen ook de nodige proefjes bij. Binnen de lessen wordt daarom ook aandacht besteed aan algemene onderzoeksvaardigheden. Hoe voer je een experiment uit en hoe kan je de resultaten makkelijk weergeven?

Maak je eigen popsong
Je kijkt er waarschijnlijk elke dag wel een paar: leuke videoclips van je favoriete artiesten. Wat zou het leuk zijn om je eigen popsong te schrijven, muziek en tekst, op echte instrumenten te begeleiden en daarbij ook een videoclip op te nemen en te monteren. We gaan dit in 20 lessen voor elkaar maken. We gaan de tekst en muziek schrijven, oefenen met instrumenten, een plan schrijven voor de videoclip, kleding/attributen maken en de videoclip opnemen en bewerken Je laat het resultaat natuurlijk zien op je eigen school en aan ouders. Misschien wil je wel je eigen YouTube kanaal beginnen. Wie weet ziet een platenbaas jouw clip en …

Geografische techniek
Gedurende deze lessen gaan de leerlingen onder begeleiding van de docent techniek en aardrijkskunde aan de slag met aardrijkskundige vraagstukken. De lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk waarbij de leerlingen zowel in het technieklokaal als bij de aardrijkskunde docent hun blik op de wereld vergroten.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met mevrouw Lubberts via verrijkingsklas@esdalcollege.nl