Esdal NieuwsFAQ

Foto expositie tweedeklassers

Foto expositie tweedeklassers

Van donderdag 19 november t/m 4 december kun je in de bibliotheek van Klazienaveen een kijkje nemen bij een foto-expositie van tweedeklassers van het Esdal College in Klazienaveen.

Op deze locatie is de laatste 2 jaar extra aandacht voor de Multimediavakken. Zo is er vorig schooljaar een nieuwe leerlijn fotografie ontwikkeld bij het vak Kunst en Cultuur en wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een lessenserie animatie en mediawijsheid.

Kunstdocent mevrouw Benus: ’Onze tweedejaars leerlingen hebben tijdens de eerste coronaperiode thuisgewerkt aan een foto-opdracht met als thema ‘Vroeger en nu’. Dit thema leende zich er goed voor om in hun huiselijke omgeving foto’s van vroeger na te maken in de sfeer van nu. Dit onderwerp leverde verrassende en soms hilarische beelden op die de moeite waard zijn om te komen bekijken. Het is voor leerlingen momenteel een lastige periode; veel leuke dingen gaan niet door en er zijn weinig mogelijkheden tot zelfexpressie nu het culturele leven nagenoeg stil ligt. Daarom hebben we het plan op gevat om de leerlingen de kans te geven een heuse expositie in te richten. Gelukkig was de bibliotheek meteen enthousiast om ruimte ter beschikking te stellen. Vanwege corona kan er helaas geen officiële opening zijn, maar de leerlingen hopen dat er toch veel mensen zullen komen’.

Mediadocent Ester Kroezenga begeleidt de docenten van het Esdal College bij de lessen: ‘De leerlingen hebben veel geleerd over de technische aspecten van de fotografie zoals kikker- en vogelperspectief en scherpte en diepte. Maar het gaat uiteraard ook vooral om het ‘leren kijken’. Wat is een mooie compositie en hoe maak je een foto met gebruik van de aangeleerde techniek verrassender? En dat is ze verrassend goed gelukt!

De foto-expositie is te zien tot en met 4 december 17.00 in de bibliotheek Klazienaveen (gevestigd in het Esdal College in Klazienaveen).