Esdal NieuwsFAQ

Geslaagd met vier profielen!

Geslaagd met vier profielen!

Virena Schuiling en Ben Kwakkel zijn geslaagd met vier profielen!  Eén profiel volstaat om een vwo-diploma te behalen, waarom dan voor vier profielen gekozen?

Virena legt uit dat zij alle vakken interessant vond in klas 3 en dat zij ook veel overlap tussen de vakken zag. Door de vier profielen te volgen is zij er achter gekomen wat ze echt leuk vindt. Virena heeft vakken versneld afgerond en is blij dat het Esdal College haar deze kansen gaf. ‘Bovendien ben ik er achter gekomen wat de prioriteiten in het leven zijn.’ Daarom gaat zij rechten studeren en ook starten met Klassieke Talen.

Ben koos niet direct voor vier profielen. Hij begon met twee profielen, maar alle vakken waren leuk. En door meer vakken op te pakken kwam hij vanzelf bij vier profielen. “Als ik dan toch alle profielen heb, maak ik het ook af’, aldus Ben.  Ook bedankt Ben het Esdal College voor alle kansen die hij gekregen heeft. ‘Hierdoor heb ik ook mijn grenzen ontdekt’, aldus Ben. Hij gaat Aerospace Engineering studeren in Delft.

‘Het Esdal staat klaar om je te helpen!’

Zowel Ben als Virena vullen aan dat ‘Als je iets wilt, moet je er ook zelf achteraan.’ Maar dan staat het Esdal wel klaar om je te helpen. De school kijkt niet alleen naar vakken en cijfers, maar wil ook echt weten hoe het met je gaat. ‘De corona-tijd heeft ons geleerd bij wie we terecht konden. Je kunt meer aan dan je denkt!’

Ben en Virena, veel succes met jullie vervolgopleidingen!