Esdal NieuwsFAQ

Het nieuwe gebouw van het Esdal College in Borger is officieel geopend

Het nieuwe gebouw van het Esdal College in Borger is officieel geopend

10 januari 2024 – Borger

Het nieuwe gebouw van het Esdal College in Borger is woensdag officieel geopend door wethouder Bernard Jansen en oud-wethouder Albert Trip

Na ruim een jaar bouwen is het nieuwe schoolgebouw aan de IJzertijdstraat 2 officieel geopend. De architect heeft zich laten inspireren door het Drentse landschap en dat is terug te zien in het gebouw. Het wordt gekenmerkt door een karakteristieke keuze in materialen, zoals zwart gebrand hout en de kleuren van klei en zand. Het gebouw past daarom helemaal in de omgeving.

De school heeft twee verdiepingen en biedt ruimte aan zo’n tweehonderd vmbo-leerlingen. De begane grond is bedoeld voor actiefgericht werken met praktijkvakken zoals Dienstverlening & Producten en Kunst & Cultuur. Op de bovenverdieping is juist een rustige leeromgeving gecreëerd, waarbij ruimte is voor de theoretische vakken als Nederlands en wiskunde. Het gebouw heeft een open kantine met een doorkijk naar boven en is voorzien van zachte kleuren. “Het is echt een warm gebouw als je binnenloopt. We hebben veel geïnvesteerd in het binnenklimaat, voor een veilige omgeving en een huiskamergevoel. Een school met allure“ aldus locatiedirecteur Eline de Jong.

Ook is er een dakterras, een werkplein op de overloop en is de keuken vergroot van vier naar twaalf kookplekken voor de leerlingen. Tevens is er ruimte voor multimedia, een danktank met magnetische muur en een roboticahoek. “Het is van alle hightech snufjes voorzien en daarmee toekomstbestendig.” vertelt De Jong.

Het nieuwe schoolgebouw is nog niet helemaal klaar: het buitenterrein is door de hevige regenval nog niet af. De bestrating ligt er deels in, van de groenaanleg nog niets. “Het weer heeft behoorlijk tegengezeten, het was zo nat. Dus dat moet nog worden afgewerkt, maar dat gaat wel goedkomen”.

Op donderdagavond 25 januari as. zal het Esdal College Borger haar deuren openen voor basisschoolleerlingen en ouders/verzorgers, middels een open dag.

Foto: Harry Tielman