Esdal NieuwsFAQ

Inspiratiemiddag innovatie

Inspiratiemiddag innovatie

“Over tien jaar wil ik zoveel mogelijk mensen hebben geholpen, met exoskelet-technologie, om hun werk minder zwaar te maken of om weer te lopen. Als ik anderen ook maar een fractie van de pijn en moeilijkheden die ik ervaar kan besparen, ben ik gelukkig.” Inspirerende en indrukwekkende woorden van Dennie Jager van ExoDevo, adviseur op het gebied van werk- en medische exoskeletten en winnaar van de Rabo Ondernemersprijs 2021. Dennie gaf 9 november een presentatie aan de docenten die betrokken zijn bij de talentlessen voor eersteklassers op de Esdal Campus Emmen.

Tijdens deze middag, georganiseerd door Henk Spijkerman en Rob Spitzers van Sterk Techniek Onderwijs Esdal College, werden de docenten door verschillende bedrijven meegenomen in innovaties op het gebied van techniek. Zij woonden presentaties bij en bezochten bedrijven in de regio.

Het bedrijf Provex nam de docenten mee in de wereld van educatieve virtual reality toepassingen. Provex is ook gespecialiseerd in toepassingen van drones in de praktijk, denk hierbij aan Justitie en Rijkswaterstaat. Verder houdt Provex zich momenteel bezig met het ontwikkelen van een game.

De docenten bezochten ook Quick reclame (specialist in signing), Promosound (specialist in beeld en geluid en inrichter van het Esdal theater en de Esdal studio’s) en Manter International BV (een toonaangevende fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor aardappelen, groenten en fruit).

De docenten hebben volop inspiratie en ideeën opgedaan, waarvan zij zeker gebruik zullen maken tijdens de talentlessen.