Esdal NieuwsFAQ

Jordy, Jesse en Sam naar finale Vakkanjers

Jordy, Jesse en Sam naar finale Vakkanjers

Jordy, Jesse en Sam (leerlingen van de locatie Boermarkeweg) hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. Zij doen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten het idee: ‘MULTISPORT’ – een multifunctioneel sportveld. Jordy, Jesse en Sam over hun idee: “We wilden iets sportiefs dat voor iedereen leuk was. Dus we wilden een veld waar elke sport in zat. Toen bedachten we dit!”

Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal gesproken zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgt Vakkanjers voor een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge, met een live online-uitzending op 10 en 11 juni.

Benieuwd wie er vandoor gaat met de Vakkanjers wisseltrofee? Volg de teams op www.vakkanjers.nl/finale.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.