Esdal NieuwsFAQ

Kerstvakantie

Kerstvakantie

We kunnen wel stellen dat het kalenderjaar 2021 wederom een bijzonder jaar is geweest. Voortdurend liggen de diverse varianten van het COVID-19 virus op de loer en houden ze de leerlingen en alle medewerkers zowel op school privé als op het werk bezig. Het blijft een onzekere tijd. Na een hoopvolle start na de zomervakantie zijn we toch weer het jaar geëindigd met mondmaskers en uiteindelijk een een lockdown met schoolsluiting.

Dan hoop je het kalenderjaar in de laatste week samen met de leerlingen en collega’s, met inachtneming van alle maatregelen, op een goede manier af te kunnen sluiten. Er is immers al zoveel ingeleverd de laatste twee jaar. Ook die kans hebben we helaas weer niet gekregen. We hebben niet de gelegenheid gekregen om de leerlingen en elkaar nog persoonlijk goede dagen toe te wensen. Jammer, maar ook dat is niet anders.
Terugkijkend op dit kalenderjaar wil ik nogmaals mijn waardering uitspreken voor de wijze waarop de leerlingen met uw steun en de medewerkers iedere dag maar weer het verschil proberen te maken. Dat lukt de ene dag beter dan de andere dag, maar in z’n totaliteit gebeuren er mooie en goede dingen op de locatie. Dat moeten we ook in 2022 koesteren en vasthouden. Dan kunnen we trots blijven op onze locatie.

Tenslotte: de kerstvakantie breekt nu aan. Deze vakantie zal voor veel van ons ook anders zijn dan anders. Hetzelfde geldt voor de kerstdagen en oud en nieuw. Maar toch is er nu even tijd voor wat anders en genieten van de niet alledaagse dingen. Namens alle medewerkers wens ik iedereen goede feestdagen toe, een goed begin van het nieuwe jaar en daarbij een hele fijne vakantie.