Esdal NieuwsFAQ

Klas 3 naar Tsjechië

Klas 3 naar Tsjechië

Reisverslag dag 1
Na lang inpakken, stressen en verheugen was het eindelijk zover: de reis naar Tsjechië!
Volgens schema vertrokken we vanaf school, op naar de partnerschool in Jilemnice.
Rond 7.15 uur was het tijd voor de eerste stop, even de benen strekken en de hoognodige koffie voor de docenten. Daarna kon iedereen er weer tegenaan. Lunchen deden we bij de Mac, volgens velen het hoogtepunt van de dag 😉
Na een poos rijden, gingen we de grens over bij Polen en vervolgens reden we Tsjechië binnen.

Rond 16.30 uur kwamen we na een lange dag aan in Jilemnice en maakten de leerlingen kennis met hun uitwisselingsstudent. Iedereen werd opgehaald en het avontuur kon beginnen.
We hebben het enorm getroffen met de reis en het weer! Er ligt alleen geen sneeuw, voor het eerst sinds jaren. De sneeuw die nu valt is blijft helaas niet liggen, maar wie weet wat er nog gaat gebeuren! Wordt vervolgd 🙂

Reisverslag dag 2
Vandaag begon de dag op school. Er werden 3 lesjes gevolgd die in het kader stonden van kennismaking. Rond lunchtijd liepen we met z’n allen richting de kantine en hebben we met z’n allen gegeten. Vanmiddag vertrokken wij, de Nederlandse leerlingen en begeleiding, richting Harrachov en de Tsjechische leerlingen bleven op school. We hebben daar een rondleiding gehad in de glasfabriek van een Engelse gids. Hierna hadden de leerlingen een beetje vrije tijd om het stadje en de skipiste te bekijken.

Reisverslag dag 3
Met 2 bussen zijn we vanmorgen 8.30 uur vertrokken naar de Tsjechische hoofdstad. Praag.
In Praag aangekomen hebben we het koninklijk paleis bezocht en de bijbehorende kathedraal. Na het bezoek aan de kathedraal hebben we de wisseling van de wacht bekeken. Onder leiding van onze tsjechische collega’s zijn we verder de oude, prachtige binnenstad van Praag ingelopen. Hier hadden de leerlingen eerst 3 kwartier om zelf rond te kijken. Vervolgens zijn we verder het centrum ingelopen, waar de leerlingen 3 uur op eigen gelegenheid het centrum van Praag konden bekijken en shoppen, McDonald’s bezoeken ed. Om 17.00 uur moesten we ons verzamelen om de bus weer op te zoeken. Om 19.30 uur waren we na een mooie, gedaagde en vermoeiende dag weer terug in Jilemnice.

Reisverslag dag 4
Vandaag zijn we met de bus naar het skigebied gereden. Daar hebben veel leerlingen (en meneer Visser & mevrouw Schlimbach) skiles gehad voordat ze de piste op gingen. Niet iedereen vond het skiën een succes, deze leerlingen hebben de sleetjes gepakt en hebben zich prima vermaakt. Het was een superleuke dag!

Vrijdagavond hadden we een afsluitend etentje met alle Tsjechische leerlingen en docenten en zijn we rond 20.00 uur de bus in gestapt. Het is alweer voorbij! Rond 7.15 uur kwamen we al aan in Borger. Het was al met al een fantastische week die we niet snel weer vergeten!

Klik hier voor de foto’s.