Esdal Informatief

Esdal Informatief

Dinsdag 12 november hebben we veel ouders en leerlingen van groep 8 van de basisscholen welkom mogen heten tijdens Esdal Informatief. De leerlingen konden een theorieles en een doe activiteit kiezen en daarmee een indruk krijgen hoe wij hier op school onderwijs vorm geven.

Lees meer: Esdal Informatief

Projecten in het Junior College

Projecten in het Junior College

De overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs is een belangrijke stap voor de leerlingen. Ineens wordt er ander gedrag van je verwacht, gelden er andere regels en afspraken en krijg je te maken met allerlei zaken die nieuw voor je zijn.

Lees meer: Projecten in het Junior College

Nieuwe start in het Junior College

Nieuwe start in het Junior College

De eerste weken zitten erop. Alle nieuwe eerste klassers zijn inmiddels aardig gewend en ze pakken de draad goed op. De eerste weken besteden we veel aandacht aan groepsvorming en gedrag dat we graag willen zien.

Lees meer: Nieuwe start in het Junior College

Samen naar het examen klas 3 & 4

Samen naar het examen klas 3 & 4

Op maandag 1 oktober hebben we voor de 3e en 4e klassen mavo  “Samen naar het Examen” georganiseerd.

Bedoeling van deze bijeenkomst was om leerlingen en ouders goed te informeren over de examens. Er werden tips gegeven voor een goede voorbereiding en leerlingen werden zich bewust van hun eigen leerstijl, hun sterke kanten en valkuilen. Ouders kregen onder andere uitleg over het examenreglement.

Uit de hoge opkomst bleek dat de betrokkenheid onder ouders erg groot was.  Wij hebben het als een zinvolle middag ervaren. Alle ouders hebben inmiddels ook de Powerpoint ontvangen.

Olympic Moves 2018-2019

Vorig jaar was een heel sportief jaar; we zijn met bijna 200 leerlingen van alle Esdallocaties in verschillende teams en met verschillende sporten de strijd aangegaan om een plek te veroveren in de School Finals van Olympic Moves.

Ook dit jaar doen we weer mee. Schrijf je dus snel in via deze link.

Voor vragen kun je altijd bij een sportdocent terecht.

Projectweek WOII voor 3 mavo

De week van 9 t/m 13 april stond voor de leerlingen uit 3 mavo in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van deze projectweek was om de leerlingen omgevingsonderwijs te bieden over de oorlog in Klazienaveen en omstreken en dat ze zich konden inleven in het verleden. Ook beoogde de school met het project, in samenwerking met de bibliotheek, aan leesbevordering te doen en zo leerlingen te stimuleren om meer te lezen. Tijdens de projectweek werd vakoverstijgend gewerkt; de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands, Kunst & Cultuur, Culturele & Kunstzinnige Vorming, Zorg & Welzijn en Bouw, Wonen & Interieur maakten onderdeel uit van het geheel.

Lees meer: Projectweek WOII voor 3 mavo

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail