Op 27 september hebben Chimene Bults en Kyra Strijker samen met mevrouw Swieters van de bibliotheek een bezoek gebracht aan het kinderdagverblijf Joepiejoep in Klazienaveen.

Tijdens de lessen D&P hebben de leerlingen gewerkt aan het project Digitale prentenboeken. In de bibliotheek mochten ze een prentenboek uitkiezen en door middel van foto’s en Google Presentations op hun Chromebook hebben ze van het boek een digitale versie gemaakt.

We hebben samen “rupsje Nooitgenoeg” en “Agent en Boef” voorgelezen en de kleintjes konden meekijken op de Ipad.

Voor kinderen vanaf twee jaar kunnen tablets een aanvulling zijn op hun spel. Het voorlezen met een digitaal prentenboek geeft een andere beleving dan uit een ‘papieren’ boek. Daarom vullen boeken en digitale prentenboeken of apps elkaar goed aan.

Een hele mooie samenwerking!

Chimene en Kyra hebben zelf ook een verslag gemaakt over deze leerzame activiteit.

Verslag van bezoek aan kinderdagverblijf

Wij ( Kyra en Chimene ) zijn vandaag ( 27-09-2017 ) naar het kinderdagverblijf geweest, om daar kinderen digitale prentenboeken voor te lezen. Het digitale prentenboek hebben wij vorig jaar met het vak D&P gemaakt dat was een opdracht van die bieb en de leraren samen en bij de opdracht hoorde ook voorlezen. Toen we daar binnenkwamen werden we goed ontvangen. Er werd aan ons gevraagd of we thee of koffie wouden de kindertjes waren toen fruit aan het eten. We gingen nadat de kinderen klaar waren met fruit eten ging we op de mat zitten eerst gingen we rupsje nooitgenoeg lezen en daarna agent en de boef. Na het lezen zaten we nog heel even met de kindertjes die allemaal kinderchocolade kregen. We kregen op het laatst een hele mooie tekening van de kinderen wat ze zelf hebben gemaakt. En we hadden nog een groepsfoto gemaakt. Het was heel leuk en gezellig om te doen.

 tekening kinderen Joepiejoep