Esdal NieuwsFAQ

Leerlingen Oosterstraat brengen hun stem uit

Leerlingen Oosterstraat brengen hun stem uit
Gisteren waren de Provinciale Statenverkiezingen in heel Nederland en de afgelopen dagen waren er in dat kader Scholierenverkiezingen, ook op de locatie Oosterstraat. Afgelopen maandag konden de leerlingen van deze locatie stemmen in een speciaal daarvoor ingericht stemlokaal. 352 leerlingen gingen stemmen en het overgrote deel van hen had ook serieus een stemwijzer ingevuld om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Leerlingen uit de leerlingenraad namen de bemensing van het stemlokaal voor hun rekening en hielden toezicht op de stemprocedure.
Provinciale nieuwkomer BBB is de grootste partij geworden met 81 stemmen, met de PVV als nummer twee met 46 stemmen en de SP behaalde als derde partij 34 stemmen. Opvallend was dat Alliantie geen enkele stem mocht ontvangen en er in totaal 3 blanco stemmen werden uitgebracht.
Uiteindelijk brachten 25.820 scholieren in Nederland hun stem uit tijdens de Scholierenverkiezingen, georganiseerd door ProDemos. De uitkomsten van deze verkiezingen worden doorgaans gezien als een redelijke voorspeller voor de echte verkiezingen.