Esdal NieuwsFAQ

Maurits uit klas 3A Oosterhesselen debuteert op NK Wegwielrennen

Maurits uit klas 3A Oosterhesselen debuteert op NK Wegwielrennen
Maurits Blaauwgeers debuteerde in februari met een vijfde plaats bij het NK Veldrijden. Vrijdagavond maakt hij zijn debuut bij het NK Wegwielrennen op de VAM-berg in Wijster.

De pas 14-jarige Dalenaar tempert hooggespannen verwachtingen. ,,Een veldrit is meer een kolfje naar mijn hand. Het verwachtingspatroon voor het wegwielrennen moet ik echt temperen. Het is vooral een kwestie van ervaring opdoen en sfeer proeven. Een top-10 klassering is te hoog gegrepen.”

Visitekaartje

De beloftevolle renner gaat er in ieder geval volop van genieten en waar het kan zal de Dalenaar zeker zijn visitekaartje afgeven.

,,Er staan vrijdag 128 renners aan de start en ik word als 73e opgeroepen. Als ik naar de indeling kijk ben ik op voorhand tevreden als ik in de middenmoot kan eindigen. De koers over 63 kilometer zal sowieso een zware wedstijd worden, met veel klimwerk. Het is daarom zaak om juist in de klim de aansluiting niet te verliezen.”

Ieder jaar stap dichterbij komen

Maurits Blaauwgeers is onbetwist een aanstormend talent. Bij de jeugd liet hij zich vrijwel altijd van voren zien, nu wil de derdejaars leerling van het Esdal College in Oosterhesselen zich ook bij de Nieuwelingen -17 manifesteren. Hij probeert ieder jaar een stap dichterbij te komen.

„Ik wil de komende wedstrijden uiteraard goede resultaten behalen en me weer kwalificeren voor het NK 2023. Mijn focus zal toch vooral gericht zijn op het veldritseizoen, dat loopt van september tot medio februari. Dat ligt mij het meest.”

bron: Dagblad van het Noorden