leren leren - huiswerk - studievaardigheden - zelfstandig werken - plannen

Op school wordt steeds meer een beroep gedaan op de zelfstandigheid van de leerling. Daarnaast wordt het herkennen van individuele verschillen in tempo, voorkeuren en leerstijlen steeds belangrijker om tot goede resultaten te komen. Het ontwikkelen van een goede studiemethode en welbevinden in de school en daarbuiten vormt hiervoor de basis.

Veel leerlingen hebben op enig moment behoefte aan extra individuele en persoonlijke ondersteuning buiten de lessen om studievaardigheden te ontwikkelen en deze met inzicht in de persoonlijke leerstijlen goed te leren gebruiken. De extra ondersteuning en begeleiding bij het plannen, structuren en uitvoeren van de schooltaken draagt ertoe bij dat de leerling optimaal kan functioneren en presteren op het eigen niveau. Inzet van de begeleiding is dat de leerling na verloop van tijd zelfstandig kan werken.

Het Esdalcollege en Educatie Plus(*) bieden deze begeleiding en ondersteuning aan gedurende 5 middagen per week tussen 14:00 en 18:00 uur. Er zijn directe contacten tussen iedereen die bij de leerling betrokken is waardoor de begeleiding is geïntegreerd in het onderwijsproces op het Esdalcollege en er een omgeving is ontstaan waarin de individuele leerling optimaal kan werken aan school- en huiswerktaken.

De wijze waarop de begeleiding wordt ingezet is afhankelijk van de individuele leerling en kan afhankelijk van de voortgang op elk moment bijgesteld worden. De supervisie over de uitvoer van de begeleiding berust bij orthopedagogen van Educatie Plus waarvan er dagelijks minimaal één aanwezig is.

Bij gedeeltelijke huiswerkbegeleiding gedurende 2 of 3 middagen zal de leerling voor een aantal vakken begeleiding krijgen. De overige vakken vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de leerling. Bij volledige huiswerkbegeleiding op 4 of 5 middagen worden alle huiswerktaken tijdens de begeleiding uitgevoerd.

Voor meer informatie/aanmelding kunt u contact opnemen met de heer G. Jonker van Educatie Plus.

Educatie Plus studiebegeleiding en orthopedagogiek is in 1990 opgericht in Meppel en is erkend door, en lid van de Landelijke Vereniging van StudiebegeleidingsInstituten (www.lvsi.nl).

Contact

Educatie Plus
Brandemaat 35
7943 EV MEPPEL

t: 0522 - 242500 (kantoor)
m: 0628 - 977429 (G. Jonker)
e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
w: www.educatie-plus.nl

(*) Afspraken over begeleiding betreffen een overeenkomst tussen de ouder(s)/verzorger(s) en Educatie Plus, het Esdalcollege is in deze overeenkomst niet betrokken. Het Esdalcollege stelt faciliteiten beschikbaar waardoor de tarieven voor de begeleiding zijn verlaagd.