Esdal NieuwsFAQ

Project rondom de Oude Toren klas 1 en 2

Project rondom de Oude Toren klas 1 en 2

In samenwerking met stichting Hesselen Cultureel hebben onze klas 1 en 2 leerlingen deelgenomen aan het project rondom de oude toren. Van een gastdocent hebben de leerlingen een workshop gedicht schrijven gehad. Het onderwerp van de gedichten sluit aan bij de eigen interesse van iedere leerling. Tijdens de lessen K&C zijn er illustraties gemaakt en samengevoegd met het gedicht. Vijf van deze gedichten zijn geselecteerd door stichting Hesselen Cultureel en zijn gepresenteerd op houten palen naast de kerk in Oosterhesselen voor publiek. Deze blijven voorlopig nog even staan naast de kerk, er zijn naast deze vijf ook nog andere gedichten te bekijken.

Op zaterdag 28 mei van 19.00 tot 21.00 uur hebben acht leerlingen uit klas 1 van het Esdal College Oosterhesselen publiek rondgeleid in een eigen expositieruimte aan de Burgemeester de Kockstraat 39 in Oosterhesselen. Van alle gedichten en illustraties gemaakt door elke leerling uit klas 1, zijn sleutelhangers gemaakt om uit te delen aan publiek. Bezoekers konden ook woordstenen beschilderen Een aantal gedichten zijn geselecteerd om op A3 formaat te bekijken. En onze leerlingen hebben live gedichten  voorgedragen aan publiek. Jort, Emma, Celien, Britt, Julian, Kimberly, Nova-Lee en Stijn W. wat een toppers zijn jullie! Jullie hebben ontzettend goed geholpen tijdens deze avond!  

Tot slot gaat er nog een gedichtenbundel worden samengesteld! Voor deze bundel worden gedichten geselecteerd door een deskundige jury. Tijdens de afsluiting van dit project op zaterdag 4 september 2022 zal deze bundel gepresenteerd worden. 

Voor alle foto’s klik hier