Esdal NieuwsFAQ

Project WOII mavo 3

Project WOII mavo 3

In de week van 3 april hebben de leerlingen van 3 Mavo een erg leerzaam en interessant project gehad over de Tweede Wereldoorlog.

Doel van dit project is om de leerlingen omgevingsonderwijs te bieden over de Tweede Wereldoorlog in Klazienaveen en omstreken en de verhalen van de oorlog dicht naar de belevingswereld te halen. Het project was vakoverstijgend, waarbij er een goede samenwerking is geweest tussen de vakgebieden geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands, burgerschap, KC, zorg en welzijn en BWI. Ook is er een koppeling geweest met de bibliotheek. Zo was er een escaperoom, werd er een maquette gemaakt van een concentratiekamp, is er Werkman kunst gemaakt en werd er arretjescake gebakken.
Deze week hebben we mooie gastlessen gehad van onder andere SLO Drenthe en Stichting RAF monument. Hierdoor is de fietstocht door de regio langs allerlei belangrijke plekken extra betekenisvol geworden. Verder hebben we schrijfster mevrouw Letterie op school mogen ontvangen. Ze heeft meerdere boeken geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Onze leerlingen hebben een boek van haar gelezen.
De projectweek werd afgesloten met een excursie naar Amsterdam. We hebben daar een leerzame rondleiding gehad door de Joodse wijk en een indrukwekkend bezoek gebracht aan het Anne Frankhuis.
Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde projectweek.