Esdal NieuwsFAQ

Spot On Esdal Borger

Spot On Esdal Borger

Junior College

Als je bij ons op school komt, begin je in het Junior College. Je krijgt meerdere lessen van je mentor en werkt veel in hetzelfde lokaal. Hierdoor leert de mentor jou snel kennen en jij hem/haar ook.

Natuurlijk ga je onder andere voor de vakken techniek, gym en tekenen/handvaardigheid naar een ander lokaal en wordt de les gegeven door een andere docent.

Standaard bij het Junior College is het huiswerkuur. Onder begeleiding huiswerk maken en leren, waardoor je thuis bijna niets meer hoeft te doen.

Daarnaast ga je ontdekken en ervaren wie je bent, waar je talenten en voorkeuren liggen en welke keuzes je daarin zelf kunt maken.

Kortom de overgang van groep 8 naar klas 1 is super simpel!

Coaching

Wie ben jij? Hoe gaat het met je? Waar loop je tegenaan? Vragen die we bespreken tijdens het coachgesprek. Alle leerlingen bij ons op school hebben een eigen coach. 1x per drie weken heb je een gesprekje met je coach. Dit is een vast moment in het lesrooster, om 08:15 u of om 08:30 uur.

Twee keer per jaar hebben we driehoeksgesprekken. We nodigen dan ook je ouder(s)/verzorger(s) uit en jij vertelt hoe het afgelopen periode is gegaan en welke doelen je hebt voor de periode die komt.

Mix & Match

De leerlingen van de onderbouw hebben een blokuur in de week Mix&Match op het rooster staan. Je kunt dan kiezen uit verschillende activiteiten. Je blijft ongeveer 6 weken bij die activiteit, daarna kies je opnieuw. Tijdens deze lessen mixen we de leerlingen van klas 1 en 2.

Dienstverlening en Producten

Tijdens de D&P lessen leer je door middel van opdrachten hoe je een product maakt en verbetert, een activiteit organiseert , een multimedia product maakt en hoe je dat alles kunt presenteren, promoten en verkopen. Sommigen lessen worden in samenwerking met ondernemers of instellingen uit Borger gegeven. Zij zorgen voor opdrachten of gastlessen en soms ga je op bedrijfsbezoek.

Dit is echt een vak waar je leert door te doen.

Dugout

Als een leerling meer aandacht of rust nodig heeft, als de klas soms te druk is, dan komt de dugout in beeld. Samen met jouw coach en de ondersteuningscoördinator maken we een plan om het leven op school voor iedereen fijn te maken.