Steek je graag je handen uit de mouwen? Wil jij altijd weten hoe iets werkt? Ben jij gek op wetenschap en techniek? Wij bieden veel mogelijkheden op het gebied van techniek, technologie en science.

Technische profielen Esdal Vakcollege Emmen en locatie Klazienaveen
Zit je op het vmbo-beroepsgericht op het Esdal Vakcollege Emmen of de locatie Klazienaveen, dan oriënteer je je in de eerste twee leerjaren op de vijf profielen die wij bieden. In de bovenbouw kies je één van deze vijf profielen. Daarbij zijn twee technische profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) en Mobiliteit & Transport (M&T).

Bij BWI wordt je voorbereid op allerlei beroepen in de bouw, zoals schilder, stucadoor, metselaar of timmerman.

Auto’s en motoren, turbo’s en paardenkrachten, remleidingen en airbags, kinderfietsen en scooters. Alles wat je nieuw koopt, kan stuk gaan. Bij de opleiding M&T wordt je opgeleid tot vakspecialist die alles kan repareren, bijvoorbeeld auto-, scootermonteur of fietsenmaker.

Techstroom locatie Boermarkeweg
Kies je voor de techstroom, dan krijg je naast de gewone vakken extra techniek, technologie en ICT. Je moet hierbij denken aan onderzoeken, ontwerpen, uitvinden en bouwen (bijvoorbeeld robots). In de techstroom ga je aan de slag met thema’s als media en design, energie, duurzaamheid en de rol van techniek in de samenleving. Daarnaast doe je mee aan het Bèta Challenge Programma.

Meer informatie hierover vind je op pagina 13 van de folder Esdal College locatie Boermarkeweg.

Science op de locatie Oosterstraat
Op de locatie Oosterstraat hebben we een hypermodern sciencelab. Daar kun je allerlei experimenten uitvoeren die te maken hebben met natuur- en scheikunde. Wij bieden een doorgaande leerlijn wetenschap en techniek, ontwikkeld vanaf de basisschool tot en met het eindexamen. 

De locatie Oosterstraat is een JetNetschool, wat betekent dat we nauw samenwerken met het bedrijfsleven om leerlingen al vroeg te interesseren voor een vervolgopleiding in de technische vakken. 

Wil je meer weten? Kijk dan op pagina 15 van de folder Esdal College locatie Oosterstraat.