Esdal NieuwsFAQ

UPDATE coronavirus 11 maart

UPDATE coronavirus 11 maart

Gisteravond heeft de GGD Drenthe de Drentse gemeentebesturen gevraagd om ouders/verzorgers van onze leerlingen een brief met informatie over het coronavirus te sturen. Alle ouders/verzorgers ontvangen deze brief van ons per e-mail.

De brief staat ook op de website van de GGD en is hier eveneens te downloaden.

Mocht de situatie veranderen, dan zullen wij u daarover direct informeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn de locaties van het Esdal College gewoon open?
Ja, de locaties blijven gewoon open.

We volgen hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf nemen?

  • Was regelmatig je handen met zeep.
  • Ben je verkouden? Gebruik dan papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
  • Niezen en/of hoesten doe je in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen!

Wat als je verkouden of grieperig bent?
Dan kun je gewoon naar school als leerling, docent of andere medewerker. Heb jij of heeft iemand in jouw thuissituatie luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) met koorts en is er een link met een besmet gebied of ben je in contact geweest met een besmet persoon? Kom dan niet naar school en stel school hiervan op de hoogte. Neem, als de klachten verergeren met koorts boven de 38 graden in combinatie met hoesten en/of kortademigheid, telefonisch contact op met je huisarts of de GGD Drenthe via 0592 306 300.

Hoe zit het met excursies?
Het aantal risicogebieden is uitgebreid. Eventueel geplande excursies naar risicogebieden gaan niet door. Excursies naar gebieden waar op dit moment geen risico is, gaan gewoon door. Wij houden de reisadviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Zodra de situatie in geval van een excursie verandert, waardoor er een gerede kans op besmetting is, zullen de leerlingen en hun begeleiders direct huiswaarts keren. Uiteraard worden de betrokken ouders/verzorgers en dan direct geïnformeerd.

Waar vind je meer informatie?