Esdal NieuwsFAQ

UPDATE coronavirus 13 maart

UPDATE coronavirus 13 maart

Gistermiddag heeft het kabinet nieuwe maatregelen genomen in het kader van de coronacrisis. Zoals we dat tot nu toe steeds gedaan hebben, zullen we ook nu de maatregelen opvolgen. Deze keer echter wel met een dubbel gevoel. Een dubbel gevoel omdat aan de ene kant bijeenkomsten met meer dan 100 personen afgelast moeten worden en aan de andere kant de scholen open moeten blijven. Het is lastig om een dergelijk besluit van het kabinet uit te leggen aan u en uw kind. Wij kunnen echter niet anders dan de maatregel opvolgen, dus we blijven als school open.

Mocht uw kind last hebben van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, laat uw kind dan thuis en meld hem/haar ziek. Mochten de klachten verergeren, neem dan contact op met de huisarts.

 

Mochten er nadere ontwikkelingen zijn, dan zullen wij u daarover direct informeren.

Zijn de scholen van het Esdal College gewoon open?
Ja, de scholen blijven gewoon open.

We volgen hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf nemen?

  • Was regelmatig je handen met zeep.
  • Ben je verkouden? Gebruik dan papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
  • Niezen en/of hoesten doe je in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen!

Wat als je verkouden of grieperig bent?
Kom dan niet naar school en stel school hiervan op de hoogte. Neem, als de klachten verergeren met koorts boven de 38 graden in combinatie met hoesten en/of kortademigheid, telefonisch contact op met je huisarts of de GGD Drenthe via 0592 306 300.

Hoe zit het met excursies?
Tot 1 april zullen alle activiteiten die niet strikt noodzakelijk zijn, niet doorgaan. Daar onder vallen alle excursies, uitstapjes en ouderavonden.

Waar vind je meer informatie?