Esdal NieuwsFAQ

UPDATE coronavirus 24 maart: examens

UPDATE coronavirus 24 maart: examens

Gisteravond hebben wij besloten om geen leerlingen meer op school te laten komen voor het afronden van hun schoolexamens. De zorgen die onze directeur/bestuurder het afgelopen weekend in zijn persoonlijke boodschap heeft geuit, bleken terecht. Onderwijsminister Slob heeft namelijk vanmiddag het besluit genomen dat examenleerlingen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma wel of niet behalen. Er zal dit jaar dus geen centraal eindexamen gehouden worden.

De periode van nu tot begin juni zullen wij besteden aan het goed en verantwoord afronden van de schoolexamens. De manier waarop we dat gaan doen, zijn we nu aan het uitwerken. Uitgangspunt hierbij is de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers. Over de hervatting van het schoolexamen ontvangen de examenleerlingen en hun ouders/verzorgers van de desbetreffende locatie op korte termijn nadere informatie.

We verwachten binnenkort meer informatie van het ministerie over de slaag- en zakregeling, zodat we weten hoe we de eindcijfers moeten bepalen. Zodra we meer weten, zullen we de examenleerlingen en hun ouders/verzorgers ook hierover informeren.