Recreatiedagen klas 4 HBR

Binnen het profiel HBR werken wij sinds dit schooljaar samen met het Drenthe College. Voor het profieldeel recreatie krijgen de leerlingen uit HBR klas 4 les van zowel vmbo- als mbo-docenten. Tijdens de praktijkdagen recreatie ervaren leerlingen wat het werken in de recreatiesector nastreeft.

Lees meer: Recreatiedagen klas 4 HBR

Open dagen mbo-scholen in de regio

In de maanden januari en februari organiseren verschillende mbo-scholen een open dag. Als school informeren wij u graag naar de diverse data waarop deze plaatsvinden.

Lees meer: Open dagen mbo-scholen in de regio

Het Esdal Vakcollege staat bol van de VETTE activiteiten

In de laatste twee weken voor de kerst staat het Esdal Vakcollege bol van de VETTE activiteiten.  Er zijn allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar is dat “Het Vergeten Kind in Drenthe”

Lees meer: Het Esdal Vakcollege staat bol van de VETTE activiteiten

controle fietsverlichting 22 november

Een derde van de fietsers heeft wel werkende fietsverlichting, maar gebruikt het niet. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het. Of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje. De 4e jaarsleerlingen van de afdeling Mobiliteit & Transport controleren  donderdag 22 november aanstaande of de 1e en 2e jaars leerlingen de fietsverlichting aan hebben. Bij ondeugelijke of niet aanwezige fietsverlichting geven ze gerichte adviezen over hoe het euvel is te verhelpen.

Olympic Moves 2018-2019

Vorig jaar was een heel sportief jaar; we zijn met bijna 200 leerlingen van alle Esdallocaties in verschillende teams en met verschillende sporten de strijd aangegaan om een plek te veroveren in de School Finals van Olympic Moves.

Ook dit jaar doen we weer mee. Schrijf je dus snel in via deze link.

Voor vragen kun je altijd bij een sportdocent terecht.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail