Esdal NieuwsFAQ

Vmbo-ers op Esdal Campus Emmen gaan los met kunst en cultuur

Vmbo-ers op Esdal Campus Emmen gaan los met kunst en cultuur

Het Esdal College staat bekend als de kunst- en cultuurschool van Emmen. Kunst- en cultuuronderwijs is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van leerlingen. Daarom gaan leerlingen van klas 1 en 2 van het vmbo op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober in het kader van het project Totaal Theaterwerkplaats aan de slag met de veel vormen van kunst en cultuur.
Het project wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Bibian Welbergen, adviseur cultuuronderwijs van Facet. We vinden het belangrijk dat leerlingen ook buiten de school kunst en cultuur proeven. Daarom vindt een deel van de kunstworkshops plaats op culturele locaties buiten de school, zoals o.a. De Grote Kerk, Dan’s entertainment, Loods 13, Kim’s Fame school, de NachtwachtvanEmmen en Toolbox in het Rensenpark.

Dankzij een speciale subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen we gedurende twee schooljaren groots inzetten op dit bijzondere project. We organiseren op 13 en 14 oktober maar liefst 136 workshops in 17 verschillende kunstdisciplines. Alle leerlingen maken zo kennis met 8 verschillende kunstvakken. In een latere fase krijgen de leerlingen de mogelijkheid zich te verdiepen in een kunstvak naar eigen keuze.

Vincent van Gogh is bij dit project de inspiratiebron. Verderop in het schooljaar organiseren we een groots vervolg op deze eerste projectfase en gaan we helemaal los in het kader van het Van Gogh jaar! Dat zal in juni 2023 resulteren in een spetterend Van Gogh festival op de campus van het Esdal College. Tijdens dit festival verwerken de leerlingen alle opgedane ervaringen in podiumpresentaties en exposities voor publiek.