Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen voor leerlingen van klas 1 en 2

 

Mededelingen voor leerlingen van klas 3

 

Mededelingen voor leerlingen van klas 4

 

 

 
Leerlingenraad

Leerlingenraad

Aan het begin van het schooljaar kies je met je mentorklas een klassenvertegenwoordiger. De klassen vertegenwoordiger brengt allerlei ideeën en vragen naar voren in de leerlingenraad. Tijdens de bijeenkomsten van de leerlingenraad wordt besproken wat er eventueel verbeterd kan worden in de school en krijgt iedereen gelegenheid nieuwe ideeën in te brengen. Zo kun je actief meedenken en praten over je school.

Leerlingen

Leerlingen

Wij willen jou meer bieden dan school alleen. Daarom organiseren wij in alle leerjaren activiteiten naast de gewone lessen. 

Introductiekampen
In klas 1 gaan alle leerlingen op kamp. Dit is een leuke manier om kennis te maken met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Op de fiets naar een kampeerboerderij, veel sportieve activiteiten en 's avonds gezellig bij het kampvuur.
In klas 3 starten we het schooljaar met een introductie-activiteit met  overnachting ergens in Drenthe of Groningen.  

Internationalisering
Onze school heeft contacten met scholen in Duitsland. Zo brengen we ieder jaar een bezoek aan een school in Keulen.

Sportactiviteiten

Onze school doet elk jaar mee met het schoolvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd voor alle scholen voor voortgezet onderwijs in Emmen. Het Esdal College organiseert ook ieder jaar een basketbal toernooi waarbij teams van andere scholen tegen elkaar strijden.

Excursies
In de bovenbouw worden verschillende excursies georganiseerd in het kader van culturele en kunstzinnige vorming. Als de examens achter de rug zijn kun je een trip maken naar Parijs.