Esdal NieuwsFAQ

Zelftesten voor leerlingen

Zelftesten voor leerlingen

Zoals we vorige week al hebben laten weten, kunnen vanaf maandag 7 juni de lessen weer op school gevolgd worden. Ben je positief getest of zit je in quarantaine en kun je dus niet naar school, laat dit dat aan je mentor weten zodat je de les(sen) online kunt volgen.

Naast het handen wassen, afstand houden tot medewerkers van school en het gebruik van mondkapjes kun je vanaf  3 juni zelftesten mee naar huis nemen. In deze flyer kun je vinden hoe het zelftesten werkt en wat je moet doen bij een positieve testuitslag.

Het is de bedoeling dat je twee keer per week op de zondag- en woensdagavond thuis preventief test, ook als je geen klachten hebt. Het gebruik van een zelftest is niet verplicht, toch vinden we het belangrijk dat je het doet. Twee keer per week zelf een test doen, helpt bij het snel ontdekken van corona en helpt de verdere verspreiding te voorkomen. Dit is in het belang van de gezondheid van jezelf, je klasgenoten, de medewerkers van school en van andere mensen in je omgeving.

Deze week krijg je verdere informatie over het rooster van volgende week en over het uitdelen van de zelftesten.

Heb je vragen, dan kun je deze stellen aan je mentor.